|
|
בבל , , 29/5/2021 |
|
|
|
בבל
החטיפה של מישל וולבק
ב- 16 בספטמבר 2011, במהלך מסע לקידום ספרו "המפה והטריטוריה", נעלם זוכה פרס גונקור לשנת 2010, הסופר מישל וולבק. לאחר שבוע שלא נשמע מהסופר כל אות חיים, הלכו והתרבו בסוכנויות הידיעות, בתחנות הרדיו ובבלוגים השמועות בדבר חטיפתו האפשרית, ואף הועלו השערות שמדובר באקט טרוריסטי שמאחוריו עומד ארגון אל קעידה. מה באמת קרה שם? וולבק מעולם לא היה מוכן לנדב כל מידע באשר לשמועות הללו. "החטיפה של מישל וולבק" (צרפת 2013, 92 דק') הוא סרט עלילתי באורך מלא מאת הבמאי גיום ניקלו (Nicloux) המתעד לראשונה את חטיפתו של מישל וולבק. בתפקיד הראשי: מישל וולבק בתפקיד עצמו. ויש גם נקודה ישראלית. הסרט דובר צרפתית בלוויית כיתוביות באנגלית. במסגרת שבוע הסרט הצרפתי, תיערך בסינמטק תל אביב ביום רביעי ה- 26 במרץ בשעה 9:30 בערב הקרנת בכורה חגיגית של הסרט. בתום ההקרנה ייערך דיון עם הבמאי גיום ניקלו.
ברשת מ-21/03/14 |
מישל וולבק במהלך חטיפתו חנות הספרים המקוונת החדשה של בבל החל באמצע מרץ 2018, תפעל בדומיין babel.co.il חנות הספרים המקוונת של הוצאת בבל. ״מכונת הקריאה״ הוותיקה תמשיך לפעול כרגיל תחת השם readingmachine.co.il. >>> פול אוצ׳קובסקי-לורנס 1944-2018 חברנו האהוב פול אוצ׳קובסקי-לורנס, מייסד הוצאת POL האגדית , נהרג ב-2 בינואר 2018 בתאונת דרכים באי מארי-גלאנט שבאיי גואדלופ . אשתו, הציירת והסופרת אמי לנדון נפצעה קשה. פול היה אחד המו״לים העצמאיים החשובים והייחודיים ביותר בצרפת.
>>>
במלאת 20 שנה להוצאת בבל אנחנו שמחים להגיש לכם קטלוג עם מבחר מן הספרים שראו אור אצלנו במהלך השנים. חלקם של הספרים אזל זה מכבר, וחידשנו את הדפסתם במיוחד לרגל שנת ה-20 שלנו. מפגש מיוחד לרגל יציאת הספר "נוכחות כה ארוכה: כיצד איבד העולם הערבי והמוסלמי את יהודיו" הוצאת בבל, שגרירות צרפת והמכון הצרפתי בישראל מתכבדים להזמינכם למפגש מיוחד לרגל יציאת הספר "נוכחות כה ארוכה: כיצד איבד העולם הערבי והמוסלמי את יהודיו" מאת נתן ויינשטוק. >>> ערב השקה לספר "ספינת העבדים, היסטוריה אנושית" מאת מרקוס רדיקר ביום חמישי 22.05.2014 בשעה 20:00 בחנות הספרים "תולעת ספרים", ברחוב מאז"ה 7, תל אביב. הוצאת בבל אבלה וכואבת על לכתו של מורנו וחברנו, האדריכל אברהם יסקי. "לחיות, פירושו לעבור ממרחב אחד למשנהו, תוך השתדלות מרבית שלא להתנגש." (ז'ורז' פרק, חלל וכו' : מבחר מרחבים) חברנו אנדרה שיפרין, מוציא לאור וסופר, מת ב-1 בדצמבר >>> הוצאת בבל המומה וכואבת על מותה ללא עת של חברתנו, המתרגמת המחוננת רחל בר-חיים. מותה הוא אבידה גדולה למשפחתה ולחבריה, ולכל אוהבי הספרות. >>> מוריס נאדו, עורך, מוציא לאור, מבקר, היסטוריון ומחבר, נפטר ב- 16 ביוני 2013 בגיל 102. הוא נולד ב- 1911, מונה לפרופסור לספרות ב- 1936 אך שימש גם כמורה בגן ילדים.
>>>
>>> הסופר ההונגרי הגדול, מחבר "מלחמה ומלחמה" הגיע לישראל לרגל פסטיבל הסופרים הבינלאומי בירושלים. >>> אנו שמחים לבשר לכם שמישל וולבק יגיע בסוף השבוע לישראל. אשר ביתן, מחלוצי המו"לות העכשווית בישראל, הלך לעולמו השבוע. בימים אלה אנחנו מציינים עשור לפעילותו של אתר בבל. האתר עלה לרשת בתחילת מאי 2000, בתחילה כסקיצה, וכמה שבועות אחר כך עם פתיחת שבוע הספר, בגרסה המלאה בטכנולוגיית frames הדי-מפוקפקת. >>> מבצע מיוחד לרגל השנה החדשה בחנויות הספרים העצמאיות מבצע מיוחד לרגל השנה החדשה בחנויות הספרים העצמאיות בכל רחבי הארץ: מבחר ספרי בבל ב- 50% הנחה! >>>
מישל וולבק החלקיקים האלמנטריים מישל וברונו הם שני אחים למחצה שנולדים בשנות החמישים ומתבגרים עם המאה העשרים, החברה הצרכנית והפורנוגרפיה. החלקיקים האלמנטריים הוא הרומן השני של מישל וולבק שהציב אותו כדמות הפרובוקטיבית והחשובה של הספרות הצרפתית העכשווית. >>> על גברים מאירופה ונשים מתאילנד, על תעשייה, תיירות, מין, תקשורת, כלכלה, אהבה, פוליטיקה. וולבק ממשיך לתעד את שקיעתו של האדם המערבי ומוסיף לקטלוג ההבלים של ההוה שלל מפגשים בלתי אפשריים שבין העולם הראשון ובין העולם השלישי. >>> אייל סיון אייכמן: מי המזייף - ההיסטוריה או הזיכרון? מעבר לשאלות הקשורות בחוסר הבנה באשר למהות העבודה הקולנועית, המסע המתנהל נגד סיון וסרטו "הספציאליסט" הוא המשך של המסע שהתנהל בזמנו בארץ נגד ארנדט, ושל הפולמוס אודות אופיו של הפושע הנאצי ואופיו של פשע המדינה המודרני. >>>
|
Created by: Zzzen Design: eFshar Copyright © Babel LTD. All rights reserved