|
|
בבל , , 24/5/2012 |
|
|
|
רחלי רוטנר
|
||||
|
Racheli Rottner ישראל רחלי רוטנר, ילידת 1982, דתייה, גרה בתל אביב, בוגרת המדרשה לאמנות. עוסקת בכתיבה, קומיקס, איור ורישום. כותבת ב"רייטינג", מפרסמת קומיקסים עם חבורת "ארמדיל" (יוצרי קומיקס דתיים), עובדת כרגע על פרויקט קומיקס בשיתוף ישראל-פולין. |
חברים דמיוניים, אהובים חלומיים, זיכרונות רחוקים. ספר הביכורים של רחלי רוטנר, הצד האחר של העולם, הוא יצירת קומיקס למבוגרים המורכבת משני סיפורים (”חלום”, “בית”) ונובלה (”שער”).
פרק ראשון מתוך "הצד האחר של העולם" >>> בלילות היינו הופכות לגיבורות-העל שהמצאנו בגיל תשע. >>> לפעמים היא משתעשעת במחשבה לבצע תעלול עצום בגודלו, כמו להזמין את האיש שהיא אוהבת אל דירתה, ולהוביל אותו אל הספרייה השעונה אל פינת הקיר שבחדרה; להוביל לשם כבדרך אגב, כאילו התכוונה לגשת אל השידה, או החלון. >>>
על "הצד האחר של העולם" : "מתבקש לומר: אל תחמיצו את הספר הזה. יש בו הרבה יותר מכפי שנראה לעין בעיון שטחי." "יש ספרים שנכתבו עלייך בלי שידעת, שמסיעים אותך בזמן ובמרחב הרגשי של עצמך אל גיל ההתבגרות הנצחי של הנפש, ספרים שלוחשים לך את כל מה שהדחקת ונלחמת בו, שהקריאה החוזרת והנשנית בהם אינה מקלה על עוצמת הצריבה הפנימית. להשתעשע במחשבה על מוות. לבחור במוציא להורג שלך. לאהוב אותו משום שהוא זה שישחרר אותך מהסבל הבלתי אפשרי שבו את שרויה ולאהוב אותו על כך. שום קנגורו לא יעזור, רק את, וזה הדבר שמעורר אהדה לדמות המספרת יותר מכל - הרצון שלה הנחוש והפריך כל כך להיחלץ. היכולת לעמוד זקופה ולהשיב מלחמה נגד התודעה שלך עצמך, כנגד כל הסיכויים. כי הרי הניצחון האמיתי הוא לחיות את הפיצול הפנימי, לקבל אותו כחלק ממי שאת, נדמה לי שרק כך התאפשר לרוטנר ליצור את הספר הזה." הבלוג של רחלי רוטנר >>> עלילותיהן המוסיקליות של גומיות בבית ספר לשפים. רחלי רוטנר מתארחת במדור "ספריות" של מוסף "הארץ, ספרים" >>> "'הצד האחר של העולם' מפתיע ורגיש ונפלא. מיה סלע לא ידעה שאפשר לצייר ככה ספרים." "'הצד האחר של העולם', ספרה הראשון של רחלי רוטנר, מתקיים בתוך יקום קודר ומטריד, שלוקח חלק מרכזי במה שעוד יהפוך לגל הנובלות הגרפיות בישראל . עמית קלינג מוצף בדיו שחור". "הדבר הכי מהנה שעשיתי במהלך הקריירה היה רומן הקומיקס שהוצאתי עכשיו. לראשונה בחיי הבנתי מה זו חדוות יצירה. בשבילי ליצור זו טרחה מייגעת שאני תמיד דוחה לרגע האחרון, ופתאום מצאתי את עצמי שועטת על הניירות עד אור הבוקר. בלי לאכול, בלי לישון, רק מציירת וכותבת ומלכלכת את הפנים שלי בהמון דיו, לפעמים בטעות ולפעמים בכוונה כדי להרגיש אמנית אמיתית. הסיפור פשוט התפוצץ לי כבר במוח וביקש לעוף החוצה בשלל דימויים וציוריים, ולא יכולתי להחזיק אותו שם בשקט. במשך כל חודשי הכתיבה חייתי בהיי טבעי ואמרתי בלב שלם 'ברוך שעשני יוצרת'."
|
|||
Created by: Zzzen Design: eFshar Copyright © Babel LTD. All rights reserved